Spela på nätet

Att spela på nätet har blivit ett folknöje, i alla fall i västvärlden. Inte minst svenskar tillbringar väldigt många timmar på spel online, vare sig det handlar om poker, bingo, skraplotter eller spelmaskiner. Utbudet är stort och i många fall finns även en chans att vinna stora summor pengar.

Regler och spel på internet

I de flesta länder är spel online tillåtet, men det skiljer sig lite i vilka former av spel som är tillåtet och vilka former av spel som är förbjudna. I EU och i de länder som ligger kring Karibiska havet är det minst regler, även om alla som är lagliga behöver en spellicens av något slag. I USA är det dock striktare och rent generellt råder det en hel del förbud mot spel online. Bland annat är det förbjudet för en amerikan att göra inbetalningar till spelföretag online som befinner sig utanför USA:s gränser.

Idag omsätter spelandet online runt 15,5 miljarder dollar årligen, vilket motsvarar dryga 940 miljarder svenska kronor. En summa som är rätt svår att ta in! Tittar man på enbart casinoindustrin offline i USA, handlar det om ännu större summor, här talar vi om det dubbla beloppet. Som synes finns en hel del pengar att tjäna för de som driver något form av spelföretag, vilket många så klart inte är sena att utnyttja.